O viață trăită online!

internet 2

sursa:ec.europa.eu

”Internetul este invenția care ne-a schimbat viața!” Cât adevăr conține această sintagmă, internetul a schimbat viața oamenilor de pe Terra.  Dacă facem un efort și încercăm să ne imaginăm cum au   trăit bunicii și părinții noștri fără internet și toate facilitățile lui, aproape că nu reușim.  Noi, tinerii de azi nu  putem trăi  fără internet, rețele de socializare sau jocuri, toate acestea fac parte din viața noastră și devenim tot mai dependenți de ele pe zi ce trece.

Comunicam online (rețele de socializare), cumpăram online , citim cărți sau ziare online, ne jucam în mediu virtual sau chiar stabilim relații prin intermediul internetului,  cu alte cuvinte trăim o viață online.  Nu sunt împotriva mediului virtual și a tot ce reprezintă el și eu socializez, comunic, cumpăr sau ma informez în spațiul online, dar nu cred ca viața noastră ar trebui sa o trăim doar virtual. Sunt tot mai mulți oameni care se ascund în spatele rețelelor de socializare și se mint pe ei înșiși că știu să comunice și că au relații stabile cu cei din jur, dar dacă sunt puși față în față cu interlocutorul  aici apare problema.

Omul este ”o ființă socială” și are nevoie să comunice cu cei din jur, să stabilească relații, prietenii, să împărtășească opinii sau păreri, iar o relație cu laptopul, tableta sau calculatorul nu este o relație care să ne aducă satisfacție și mulțumire.

internet

sursa:knowyourmeme.com

Îngrijorător este faptul că tot mai mulți copiii aleg calculatorul/internetul ca mijloc de joacă. Oare ce fel de adulți vor devenii ei în viitor?   Adulți care nu știu să socializeze cu semenii lor, introvertiți și singuri, având un singur prieten și confident: CALCULATORUL.  Este mult mai ușor să îi lăsăm pe cei mici în fața laptopului sau cu tableta în mână, decât să le citim povești, sa-i învățam lucruri noi sau sa mergem în parc cu ei.  Dar oare este la fel de ”sănătos ” pe cât e de simplu?

Să nu uităm un lucru care nu poate fi schimbat, viața o trăim de pe o zi pe alta și o număram cu anii,  dar depinde de noi   gradul de calitate pe care îl  dăm vieții noastre.

TU CUM ÎȚI TRĂIEȘTI VIAȚA?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s